Guatemala 500 GR

Stokta var
₺598.00 ₺495.00

Esperro Guatemala 500 gr Devamını oku

Havale ile anında %2 İNDİRİM!

Saat 15:00'a kadar verilen siparişler AYNI GÜN KARGODA!

Marka: Esperro
Etiketler:

Esperro Guatemala 500 gr

Kullanılan Kahve Çekirdeği: Guatemala Antigua

Yetiştirildiği Bölge: Orta Amerika

Çekirdek Tipi: Arabica

Kavrum: Orta

Yetiştiği İrtifa: 1500-1600 metre

İşleme Yöntemi: Yıkanmış

Asidite: Yüksek

İçim / Sertlik: Dengeli

Aroma: Yok

Tadım Notları: Bitter Çikolata, Bal, Vanilya, Badem Floral, Elma Narenciye, Kiraz

Özellikler: Filtre Kahve, Çekirdek Kahve

Kahve Presi ile Hazırlama:

1) Öğütme ve Oran: Kahve presinde kahvenizi demlemek için ideal oran 180 ml sıcak suya, 10 gr kahvedir. Kahve presine uygun olarak öğütülmüş çekirdek kahvenizi, kahve presi boyuna uygun miktarda kullanmalısınız;

*8c press için 5 Yemek kaşığı kahve

*4c press için 3 Yemek kaşığı kahve

*3c press için 2 Yemek kaşığı kahve

*1 Yemek kaşığı=10 gr kahve

2) Sıcak su ekleyin: Presinizi yeni kaynamış sıcak su ile doldurun. Kahvenin tamamen presin altına doğru çöktüğünden emin olun.

İPUCU: Kahvenizi, kahve presinde demlerken, kaynamış suyu 2 dakika dinlendirdikten sonra kullanmanız; hem kahvenizin yanmasını önleyecek, hem de daha iyi demlenmesini sağlayacaktır.

3) Demleme: Kahve presinin kapağını , piston yukarıda kalacak şekilde yerleştirin ve kahveyi 4 dakika boyunca demlenmeye bırakın.

4) Bastırma ve Dökme: Demleme pistonunu presin altına değene kadar yavaşça aşağı itin. Afiyet olsun.

Pour Over (V60, Chemex) ile Hazırlama:

1) Oran ve Su: Kahveyi demlemek için kullanacağınız suya ek olarak kağıt filtreyi ıslatmak için bir miktar daha su ekleyin ve kaynatın.

2) Kağıt Filtreyi Islatın: Bu işlem filtre kağıdının yumuşamasını sağlayarak, kağıdın içerdiği tatların kahveye geçişini azaltır.

3) Öğütme: Pour Over için kahvenizi öğütmelisiniz. (Kahve, toz şekere benzemelidir.) Her 6 oz ( 180ml) sıcak su için 2 yemek kaşığı öğütülmüş kahve kullanın.

4) İlk Dökme: Pour Over kabının yarısına kadar sıcak su doldurun ve sonrasında kahvenin bardağa damlamaya başlaması için 10 saniye bekleyin.

5) Dökmeyi Tamamlayın: Yavaşça sıcak suyun tamamını dökün ve kahvenin tamamının bardağa damıtılmasını bekleyin.

Kahve Makinesi ile Hazırlama:

1) Öğütme: Koni biçimli filtreler, toz şekeri andıran daha ince çekilmiş kahve kullanır.

2) Doğru Oran: Esperro, kahvenin lezzetinin ortaya çıkması için 180 ml suya 2 yemek kaşığı (10 g) kahve kullanılmasını önerir.

3) Hazırlama: Filtre kahve taze olduğunda güzeldir, tek seferde bitirebileceğiniz kadar hazırlayın. Kahvenin yeniden ısıtılması aromayı yok edebilir.

Buzlu Kahve Hazırlama:

1) Kağıt Filtreyi Islatın: Bu işlem filtre kağıdının yumuşamasını sağlayarak, kağıdın içerdiği tatların kahveye geçişini azaltır.

2) Öğütme: Pour Over için kahvenizi öğütmelisiniz. (Kahve, toz şekere benzemelidir.) Her 6 oz ( 180ml) sıcak su için 2 yemek kaşığı öğütülmüş kahve kullanın.

3) Doğru Oran: Buzlu kahvenizi hazırlarken eriyecek olan buzları da hesaba katmalısınız. Bu nedenle sıcak suya iki katı ölçü kahve kullanın. (180 ml sıcak suya 4 yemek kaşığı kahve)

4) İlk Dökme: Pour Over kabının yarısına kadar sıcak su doldurun ve sonrasında kahvenin bardağa damlamaya başlaması için 10 saniye bekleyin.

5) Dökmeyi Tamamlayın: Yavaşça sıcak suyun tamamını dökün ve kahvenin tamamının bardağa damıtılmasını bekleyin.

Özellikler Açıklamalar

Son İncelemeler

İnceleme Yok

Beğenebilecekleriniz