Esperro Guatemala 500 gr Devamını oku
Havale ile anında %2 İNDİRİM!
Saat 15:00'a kadar verilen siparişler AYNI GÜN KARGODA!
Esperro Guatemala 500 gr
Kullanılan Kahve Çekirdeği: Guatemala Antigua
Yetiştirildiği Bölge: Orta Amerika
Çekirdek Tipi: Arabica
Kavrum: Orta
Yetiştiği İrtifa: 1500-1600 metre
İşleme Yöntemi: Yıkanmış
Asidite: Yüksek
İçim / Sertlik: Dengeli
Aroma: Yok
Tadım Notları: Bitter Çikolata, Bal, Vanilya, Badem Floral, Elma Narenciye, Kiraz
Özellikler: Filtre Kahve, Çekirdek Kahve
Kahve Presi ile Hazırlama:
1) Öğütme ve Oran: Kahve presinde kahvenizi demlemek için ideal oran 180 ml sıcak suya, 10 gr kahvedir. Kahve presine uygun olarak öğütülmüş çekirdek kahvenizi, kahve presi boyuna uygun miktarda kullanmalısınız;
*8c press için 5 Yemek kaşığı kahve
*4c press için 3 Yemek kaşığı kahve
*3c press için 2 Yemek kaşığı kahve
*1 Yemek kaşığı=10 gr kahve
2) Sıcak su ekleyin: Presinizi yeni kaynamış sıcak su ile doldurun. Kahvenin tamamen presin altına doğru çöktüğünden emin olun.
İPUCU: Kahvenizi, kahve presinde demlerken, kaynamış suyu 2 dakika dinlendirdikten sonra kullanmanız; hem kahvenizin yanmasını önleyecek, hem de daha iyi demlenmesini sağlayacaktır.
3) Demleme: Kahve presinin kapağını , piston yukarıda kalacak şekilde yerleştirin ve kahveyi 4 dakika boyunca demlenmeye bırakın.
4) Bastırma ve Dökme: Demleme pistonunu presin altına değene kadar yavaşça aşağı itin. Afiyet olsun.
Pour Over (V60, Chemex) ile Hazırlama:
1) Oran ve Su: Kahveyi demlemek için kullanacağınız suya ek olarak kağıt filtreyi ıslatmak için bir miktar daha su ekleyin ve kaynatın.
2) Kağıt Filtreyi Islatın: Bu işlem filtre kağıdının yumuşamasını sağlayarak, kağıdın içerdiği tatların kahveye geçişini azaltır.
3) Öğütme: Pour Over için kahvenizi öğütmelisiniz. (Kahve, toz şekere benzemelidir.) Her 6 oz ( 180ml) sıcak su için 2 yemek kaşığı öğütülmüş kahve kullanın.
4) İlk Dökme: Pour Over kabının yarısına kadar sıcak su doldurun ve sonrasında kahvenin bardağa damlamaya başlaması için 10 saniye bekleyin.
5) Dökmeyi Tamamlayın: Yavaşça sıcak suyun tamamını dökün ve kahvenin tamamının bardağa damıtılmasını bekleyin.
Kahve Makinesi ile Hazırlama:
1) Öğütme: Koni biçimli filtreler, toz şekeri andıran daha ince çekilmiş kahve kullanır.
2) Doğru Oran: Esperro, kahvenin lezzetinin ortaya çıkması için 180 ml suya 2 yemek kaşığı (10 g) kahve kullanılmasını önerir.
3) Hazırlama: Filtre kahve taze olduğunda güzeldir, tek seferde bitirebileceğiniz kadar hazırlayın. Kahvenin yeniden ısıtılması aromayı yok edebilir.
Buzlu Kahve Hazırlama:
1) Kağıt Filtreyi Islatın: Bu işlem filtre kağıdının yumuşamasını sağlayarak, kağıdın içerdiği tatların kahveye geçişini azaltır.
2) Öğütme: Pour Over için kahvenizi öğütmelisiniz. (Kahve, toz şekere benzemelidir.) Her 6 oz ( 180ml) sıcak su için 2 yemek kaşığı öğütülmüş kahve kullanın.
3) Doğru Oran: Buzlu kahvenizi hazırlarken eriyecek olan buzları da hesaba katmalısınız. Bu nedenle sıcak suya iki katı ölçü kahve kullanın. (180 ml sıcak suya 4 yemek kaşığı kahve)
4) İlk Dökme: Pour Over kabının yarısına kadar sıcak su doldurun ve sonrasında kahvenin bardağa damlamaya başlaması için 10 saniye bekleyin.
5) Dökmeyi Tamamlayın: Yavaşça sıcak suyun tamamını dökün ve kahvenin tamamının bardağa damıtılmasını bekleyin.
Özellikler | Açıklamalar |
---|---|