EN ÇOK SATAN 1x Colombian 1x Kenia AA 1x Guatemala Filtre Kahve
1x Colombian 1x Kenia AA 1x Guatemala Filtre Kahve 1x Colombian 1x Kenia AA 1x Guatemala Filtre Kahve

1x Colombian 1x Kenia AA 1x Guatemala Filtre Kahve

Stokta var
₺405.00
  • Havale ile anında %2 İNDİRİM!
  • Saat 15:00'a kadar verilen siparişler AYNI GÜN KARGODA!

1

Esperro Kenia Aa 80 gr, Guatemala 80 gr, Colombian 80 gr

Kullanılan Kahve Çekirdeği: Kenia AA, Guatemala, Colombian

Yetiştirildiği Bölge: Afrikai Orta Amerika, Güney Amerika

Çekirdek Tipi: Arabica

Kavrum: Orta

Yetiştiği İrtifa: 1750 metre

İşleme Yöntemi: Yıkanmış, Güneşte Kurutulmuş

Asidite: Yüksek

İçim / Sertlik: Dengeli

Aroma: Yok

Tadım Notları: Kırmızı Meyveler, Pekmez Floral, Yasemin, Greyfurt, Üzüm Lezzetleri, Turunçgil

Özellikler: Filtre Kahve, Çekirdek Kahve

Kahve Presi ile Hazırlama:

1) Öğütme ve Oran: Kahve presinde kahvenizi demlemek için ideal oran 180 ml sıcak suya, 10 gr kahvedir. Kahve presine uygun olarak öğütülmüş çekirdek kahvenizi, kahve presi boyuna uygun miktarda kullanmalısınız;

*8c press için 5 Yemek kaşığı kahve

*4c press için 3 Yemek kaşığı kahve

*3c press için 2 Yemek kaşığı kahve

*1 Yemek kaşığı=10 gr kahve

2) Sıcak su ekleyin: Presinizi yeni kaynamış sıcak su ile doldurun. Kahvenin tamamen presin altına doğru çöktüğünden emin olun.

İPUCU: Kahvenizi, kahve presinde demlerken, kaynamış suyu 2 dakika dinlendirdikten sonra kullanmanız; hem kahvenizin yanmasını önleyecek, hem de daha iyi demlenmesini sağlayacaktır.

3) Demleme: Kahve presinin kapağını , piston yukarıda kalacak şekilde yerleştirin ve kahveyi 4 dakika boyunca demlenmeye bırakın.

4) Bastırma ve Dökme: Demleme pistonunu presin altına değene kadar yavaşça aşağı itin. Afiyet olsun.

Pour Over (V60, Chemex) ile Hazırlama:

1) Oran ve Su: Kahveyi demlemek için kullanacağınız suya ek olarak kağıt filtreyi ıslatmak için bir miktar daha su ekleyin ve kaynatın.

2) Kağıt Filtreyi Islatın: Bu işlem filtre kağıdının yumuşamasını sağlayarak, kağıdın içerdiği tatların kahveye geçişini azaltır.

3) Öğütme: Pour Over için kahvenizi öğütmelisiniz. (Kahve, toz şekere benzemelidir.) Her 6 oz ( 180ml) sıcak su için 2 yemek kaşığı öğütülmüş kahve kullanın.

4) İlk Dökme: Pour Over kabının yarısına kadar sıcak su doldurun ve sonrasında kahvenin bardağa damlamaya başlaması için 10 saniye bekleyin.

5) Dökmeyi Tamamlayın: Yavaşça sıcak suyun tamamını dökün ve kahvenin tamamının bardağa damıtılmasını bekleyin.

Kahve Makinesi ile Hazırlama:

1) Öğütme: Koni biçimli filtreler, toz şekeri andıran daha ince çekilmiş kahve kullanır.

2) Doğru Oran: Esperro, kahvenin lezzetinin ortaya çıkması için 180 ml suya 2 yemek kaşığı (10 g) kahve kullanılmasını önerir.

3) Hazırlama: Filtre kahve taze olduğunda güzeldir, tek seferde bitirebileceğiniz kadar hazırlayın. Kahvenin yeniden ısıtılması aromayı yok edebilir.

Buzlu Kahve Hazırlama:

1) Kağıt Filtreyi Islatın: Bu işlem filtre kağıdının yumuşamasını sağlayarak, kağıdın içerdiği tatların kahveye geçişini azaltır.

2) Öğütme: Pour Over için kahvenizi öğütmelisiniz. (Kahve, toz şekere benzemelidir.) Her 6 oz ( 180ml) sıcak su için 2 yemek kaşığı öğütülmüş kahve kullanın.

3) Doğru Oran: Buzlu kahvenizi hazırlarken eriyecek olan buzları da hesaba katmalısınız. Bu nedenle sıcak suya iki katı ölçü kahve kullanın. (180 ml sıcak suya 4 yemek kaşığı kahve)

4) İlk Dökme: Pour Over kabının yarısına kadar sıcak su doldurun ve sonrasında kahvenin bardağa damlamaya başlaması için 10 saniye bekleyin.

5) Dökmeyi Tamamlayın: Yavaşça sıcak suyun tamamını dökün ve kahvenin tamamının bardağa damıtılmasını bekleyin.

6) Buzu Ekleyin: Demliğin haznesi yarıya kadar sıcak kahve ile dolmalıdır. Diğer yarısını buz ile tamamlayın. Keyfini çıkarın.

3 adet 80 gr olarak paketlenmektedir.

Sepeti Tamamlayıcı Ürünler