Saat 15:00'a kadar verilen siparişler AYNI GÜN KARGODA!
1
Kullanılan Kahve Çekirdeği: Kenia AA Yetiştirildiği Bölge: Afrika Çekirdek Tipi: Arabica Kavrum: Orta Yetiştiği İrtifa: 1750 metre İşleme Yöntemi: Yıkanmış, Güneşte Kurutulmuş Asidite: Yüksek İçim / Sertlik: Dengeli Aroma: Yok Tadım Notları: Kırmızı Meyveler, Pekmez Floral, Yasemin, Greyfurt, Üzüm Lezzetleri, Turunçgil Özellikler:Filtre Kahve, Çekirdek Kahve Kahve Presi ile Hazırlama: 1) Öğütme ve Oran: Kahve presinde kahvenizi demlemek için ideal oran 180 ml sıcak suya, 10 gr kahvedir. Kahve presine uygun olarak öğütülmüş çekirdek kahvenizi, kahve presi boyuna uygun miktarda kullanmalısınız; *8c press için 5 Yemek kaşığı kahve *4c press için 3 Yemek kaşığı kahve *3c press için 2 Yemek kaşığı kahve *1 Yemek kaşığı=10 gr kahve 2) Sıcak su ekleyin: Presinizi yeni kaynamış sıcak su ile doldurun. Kahvenin tamamen presin altına doğru çöktüğünden emin olun. İPUCU: Kahvenizi, kahve presinde demlerken, kaynamış suyu 2 dakika dinlendirdikten sonra kullanmanız; hem kahvenizin yanmasını önleyecek, hem de daha iyi demlenmesini sağlayacaktır. 3) Demleme: Kahve presinin kapağını , piston yukarıda kalacak şekilde yerleştirin ve kahveyi 4 dakika boyunca demlenmeye bırakın. 4) Bastırma ve Dökme: Demleme pistonunu presin altına değene kadar yavaşça aşağı itin. Afiyet olsun. Pour Over (V60, Chemex) ile Hazırlama: 1) Oran ve Su: Kahveyi demlemek için kullanacağınız suya ek olarak kağıt filtreyi ıslatmak için bir miktar daha su ekleyin ve kaynatın. 2) Kağıt Filtreyi Islatın: Bu işlem filtre kağıdının yumuşamasını sağlayarak, kağıdın içerdiği tatların kahveye geçişini azaltır. 3) Öğütme: Pour Over için kahvenizi öğütmelisiniz. (Kahve, toz şekere benzemelidir.) Her 6 oz ( 180ml) sıcak su için 2 yemek kaşığı öğütülmüş kahve kullanın. 4) İlk Dökme: Pour Over kabının yarısına kadar sıcak su doldurun ve sonrasında kahvenin bardağa damlamaya başlaması için 10 saniye bekleyin. 5) Dökmeyi Tamamlayın: Yavaşça sıcak suyun tamamını dökün ve kahvenin tamamının bardağa damıtılmasını bekleyin. Kahve Makinesi ile Hazırlama: 1) Öğütme: Koni biçimli filtreler, toz şekeri andıran daha ince çekilmiş kahve kullanır. 2) Doğru Oran: Esperro, kahvenin lezzetinin ortaya çıkması için 180 ml suya 2 yemek kaşığı (10 g) kahve kullanılmasını önerir. 3) Hazırlama: Filtre kahve taze olduğunda güzeldir, tek seferde bitirebileceğiniz kadar hazırlayın. Kahvenin yeniden ısıtılması aromayı yok edebilir. Buzlu Kahve Hazırlama: 1) Kağıt Filtreyi Islatın: Bu işlem filtre kağıdının yumuşamasını sağlayarak, kağıdın içerdiği tatların kahveye geçişini azaltır. 2) Öğütme: Pour Over için kahvenizi öğütmelisiniz. (Kahve, toz şekere benzemelidir.) Her 6 oz ( 180ml) sıcak su için 2 yemek kaşığı öğütülmüş kahve kullanın. 3) Doğru Oran: Buzlu kahvenizi hazırlarken eriyecek olan buzları da hesaba katmalısınız. Bu nedenle sıcak suya iki katı ölçü kahve kullanın. (180 ml sıcak suya 4 yemek kaşığı kahve) 4) İlk Dökme: Pour Over kabının yarısına kadar sıcak su doldurun ve sonrasında kahvenin bardağa damlamaya başlaması için 10 saniye bekleyin. 5) Dökmeyi Tamamlayın: Yavaşça sıcak suyun tamamını dökün ve kahvenin tamamının bardağa damıtılmasını bekleyin. 6) Buzu Ekleyin: Demliğin haznesi yarıya kadar sıcak kahve ile dolmalıdır. Diğer yarısını buz ile tamamlayın. Keyfini çıkarın.
Sepeti Tamamlayıcı Ürünler
Yeşil Çay 150 GR
₺318,00
1x Colombian 1x Kenia AA 1x Guatemala Filtre Kahve